JO VULL VULL QUE CARDEDEU TINGUI...
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS. ELS NOSTRES DESITJOS, LES NOSTRES NECESSITATS.

Ara, Fem les propostes. Del 12 de febrer al 12 de març

Què són els pressupostos participatius?

Aquest any 2018 la ciutadania podrà intervenir en una part del pressupost municipal. D'una banda, podrà decidir a què es dediquen 200.000 € del capítol d'inversions del pressupost municipal i, per l'altra, prioritzar entre diversos projectes proposats per l'equip de govern per valor de 200.000 € més.
Per l'Ajuntament és important que la ciutadania conegui millor el pressupost municipal i se'n senti partícip, com un exercici de transparència amb l'eina principal que té l'Ajuntament, el seu pressupost. D'altra banda, es tracta de la primera experiència en un procés participatiu transversal a Cardedeu d'aquestes dimensions.
Es divideix en 3 fases: l’elaboració de propostes, la votació de les propostes i el retorn de les escollides i la seva execució.

Com funciona?

ELS TEUS DESITJOS, LES TEVES NECESSITATS
FASE 1: Fem les propostes. Del 12 de febrer al 12 de març tots els empadronats a Cardedeu majors de 16 anys podran fer propostes mitjançant la plataforma de participació.
Per qui vulgui tenir més informació i per oferir suport en el registre i ús de la plataforma, es faran 3 sessions obertes de participació, en horaris i espais diversos del poble:

 • Divendres 23 de febrer, a les 17h a la Biblioteca de l’Escola de Les Aigües
 • Dissabte 24 de febrer, a les 11h a la Sala d’Actes del Museu-Arxiu Tomàs Balvey
 • Dimecres 28 de febrer, a les 19h a la Sala d’Actes del Pavelló

I com han de ser les propostes?

Les propostes que es presentin han de ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal. No poden ser activitats o serveis. La partida d’inversions permet fer accions globals que poden incidir en l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments o la mobilitat. Una inversió és allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir i que la seva duració prevista és superior a un any. Els projectes a presentar per tant poden significar la construcció, adequació o reforma d’equipaments municipals, espais o infraestructures urbanes “durables”.

Les propostes hauran de complir les següents condicions

 • Ser de competència municipal.
 • Ser considerada una inversió.
 • Ser realitzable tècnicament.
 • Ser viable econòmicament.
 • Respectar el marc jurídic i legal existent.
 • No contradir els plans aprovats.
 • No representar un cost addicional en futurs pressupostos ni crear dependència.
 • No poden contemplar subvencions a entitats ni el finançament de projectes no municipals ja existents.

Un cop finalitzada aquesta fase, durant els mesos de març i abril, l'Ajuntament, amb el suport de la comissió ciutadana, filtrarà i pressupostarà les propostes recollides. Les persones que han elaborat propostes estaran informades de com evoluciona el seu desig o necessitat.

VOTEM ENTRE TOTS
FASE 2) Durant el mes de maig presentarem les propostes viables i del 18 al 31 de maig podrem votar les propostes. Amb la Fira de Sant Isidre, esdeveniment emblemàtic del nostre poble, començaran les votacions. Es podran prioritzar 3 tipus d’actuacions: els projectes proposats per l’equip de govern (per un valor de 200.000 €), les idees de la ciutadania (per un valor de 200.000 €) i, si teniu entre 16 i 30 anys, també dels projectes del COU, els pressupostos participatius juvenils. Per tal d’aconseguir arribar a tota la ciutadania de Cardedeu i facilitar el vot, que serà mitjançant la mateixa plataforma de participació electrònica, es podrà votar des dels equipaments municipals i hi haurà un equip de dinamitzadors als espais de la fira i en d’altres esdeveniments que se celebrin aquells dies.

FEM-HO REALITAT
FASE 3) Retorn de les propostes escollides. Un cop acabada la fase de votació, es faran públiques les propostes més votades i començarà el procés de fer-les realitat al llarg de la resta de 2018 i 2019. A més, farem avaluació del procés i de la participació de la ciutadania per poder millorar de cara a futures edicions!

Qui hi pot participar?

Totes les persones majors de 16 anys empadronades a Cardedeu. A l’hora d’entrar propostes podeu fer-ho a títol personal o en nom d’una associació, grup o col·lectiu.

Com hi puc participar?

Registra't: amb el número de DNI/NIE/passaport (ha de ser el que figura al padró municipal) i una adreça de correu electrònic.